YESMEM! persoonlijk leiderschap
    Improvisatie-mindset als anker


WAT ZIT ER ACHTER? 

Er is inmiddels veel onderzoek gedaan naar de meerwaarde van impro-skills. O.a. Harvard heeft er een studie op losgelaten en veel organisaties hebben de weg gevonden naar de toegevoegde waarde van een improvisatie-mindset. Het maakt mensen wendbaar, flexibel, moedig, impactvol en onderlinge samenwerking gaat zienderogen vooruit.
 

"Als je de ander laat shinen, straalt dat af op jou"

 

Om te kunnen improviseren, moet je afstemmen. Daarvoor is open staan voor de ander, nieuwsgierigheid naar de ander of de omstandigheden, essentieel. Het vraagt bereidheid je te laten raken. Die kwetsbaarheid is spannend, maar geeft ook zelfkennis en keuzevrijheid. 

Het vraagt je te handelen, zonder zeker zicht op het resultaat. Te vertrouwen op je impulsen en intuïtie. Falen wordt een onderdeel van vooruitgang en experimenteren een vanzelfsprekend onderdeel van ontwikkeling.

 

"Met aandacht voor het proces, gaan je resultaten vooruit... Huh?"


Improvisatie en Groeimindset

De Mindsettheory van Carol Dweck gaat uit van een tweedeling hoe we onze identiteit benaderen. Is het een vast omlijnde vorm, met vaste kwaliteiten. Of is het een dynamisch gegeven dat voortdurend ontwikkelt. En hoe bepaalt dat ons vertrouwen en onze motivatie  in wat we kunnen en willen leren.

Ik leer je inhoudelijk over de mindsettheory en bied tools aan om zicht te krijgen in jouw eigen mindset en hoe je daar keuzes in mag maken. Zodat je met meer vertrouwen je leerproces doorleeft. 

Reflectietools geven je zicht op wanneer jij jezelf helpt en waar je je ontwikkeling juist tegenwerkt. Hoe ziet jouw mindset eruit en welke gedachten zijn functioneler in jouw persoonlijk leiderschap?

Oefeningen uit de improvisatieleer laten je ervaren hoe je reageert op falen en experimenteren. Wat doe jij met angst voor het onbekende en kun je genieten van het (leer)proces? Door te improviseren train je die vaardigheden en mindset. 

"De kracht van voortschrijdend inzicht: Na stap 1 komt stap 1"



 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn